Prekrasna.si

Ostanimo v stiku

NIKOLI NE ZAMUDITE NOVIH PRILOŽNOSTI IN PONUDB!
VRH

ZLATA PRAVILA OBLIKOVANJA OBRVI

1. Nikoli preveč ne pulite obrvi!

Besedo »nikoli« bi verjetno morali pisati z velikimi tiskanimi črkami. Prvo pravilo oblikovanja obrvi je, da jih puščate v obliki, ki je najbolj blizu njihovi naravni obliki.

Prekomerno puljenje je ena najpogostejših napak, zaradi katerih oblika obrvi ne ustreza obrazu. Morate se zavedati, da oblika obrvi vpliva na mimiko obraza in izraža naše počutje. Če jih oblikujete čisto nasprotno s karakteristikami svojega obraza, boste hodili po svetu presenečeni, jezni ali žalostni, tudi kadar sploh niste. V najslabšem primeru pa bo od daleč izgledalo, kot da obrvi sploh nimate.

Smiselno je, da najprej pustite obrvi pri miru, da bodo lahko zrasle v svoj polni potencial. Vsaj šest ali osem tednov se zadržite stran od oblikovanja obrvi. Daljše kot postanejo obrvi, bolj boste videli svojo naravno obliko.

 

2. Oblikujte svoje obrvi

Opazujte svojo obliko obrvi in pri oblikovanju določite svojo idealno obliko in lok. S svinčnikom za obrvi orišite želeno obliko in nato odstranite samo dlake, ki se nahajajo zunaj tega obrisa.

Na začetku zelo priporočamo uporabo obarvane nitke za izris obrvi, ki vam pomaga, da je izris zares simetričen. S prakso boste postali bolj vešči in samozavestni ter se lotili izrisa kar prostoročno.

 

Pomaga vam lahko tudi preprosta tehnika za določanje oblike vaših obrvi:

https://youtu.be/HjEWj1Yn3ss

 

3. Uporabite ustrezna orodja

Za domače oblikovanje obrvi predlagamo uporabo pincete, ki pomaga izpuliti dlake, ki segajo izven vaše naravne oblike obrvi.

 

4. Puljenje obrvi

Ključ za uspešno puljenje je prava pinceta. Izberite pinceto, ki ima ostro konico, da lahko izolira posamezne dlake, jih pravilno prime in brez truda tudi odstrani.

Namesto da dlake obrvi pulite kadarkoli se vam zazdi (navadno je to zjutraj, ko urejate dnevni make-up), to raje storite po večernem tuširanju. Vaša koža bo v tem trenutku mehkejša in bolj prožna, kar vam bo omogočilo lažje puljenje. Če se pojavi pordelost, uporabite kakšno tekočino ali led, da olajšate situacijo.

Puljenje obrvi je preprosta in enostavna metoda oblikovanja. Zakaj jo priporočamo? Ker omogoča popoln nadzor nad količino izpuljenih dlačic in odstranjevanje posameznih dlačic. Z raznimi trakovi za puljenje in kremami za odstranjevanje dlak hitro zgrešimo željeno obliko ter na kožo nanašamo nepotrebna agresivna sredstva. 

Za zdravo kožo in preprečevanje okužb pazite, da imate pinceto čisto in se tako izognete morebitnim izpuščajem, ki nastanejo zaradi bakterij.

 

 

5. Zapolnite jih!

Za ženske s tankimi ali neenakomernimi obrvmi je dodajanje globine in izrazitejše barve obrvi izrednega pomena. Za dosego tega cilja lahko uporabite nekaj različnih orodij in tehnik.

Najpogostejši način je uporaba svinčnika za obrvi. Poiščite svinčnik s fino konico, ki vam bo omogočil, da ustvarite zares natančne poteze in bodo videti kot dejanske dlake obrvi.

Poleg svinčnikov za obrvi lahko uporabite tudi posebno krtačko in puder ali senčilo za obrvi. Na ta način boste dramatično preoblikovali obliko svojega obraza.

Ne glede na to, za kateri način zapolnjevanja obrvi se odločite, je trik v tem, da izberete nežnejšo barvo kot je vaša dejanska barva obrvi. Ta barvna razlika vam bo pomagala doseči naraven videz.

Če ugotovite, da ste z nanosom pretiravali, s prstom večkrat pogladite obrv, da odtenek zmehčate.

 

6. Nega in oblikovanje obrvi s pomočjo keratinskega voska

Če so vaše naravne obrvi že dovolj dolge in lepe, želite pa si lepo in obstojno obliko, potem vam priporočamo tale poseben izdelek. To je edini izdelek za obrvi, ki oblikuje ter hkrati tudi neguje dlačice in ga ne boste našli nikjer drugje na trgu. 

Z njim lahko v dveh korakih obstojno oblikujete svoje obrvi kar doma in ga uporabite kot del svoje dnevne lepotne rutine. Ta izdelek je Keratinski vosek za oblikovanje obrvi.

 

Dlake obrvi se rade obračajo po svoje in njihova naravna oblika ni nujno polna in simetrična. Vosek za obrvi naredi obliko obrvi obstojno. Njegova uporaba je super enostavna, potrebujete le krtačko s katero nanesete vosek na obrvi in jih počešete. 

 

Zakaj priporočamo Keratin Shape Wax?

Keratinski vosek ni namenjen zgolj oblikovanju, ampak vsebuje tudi sestavine, ki dlake obrvi negujejo in nahranijo. Izmed teh moramo posebej izpostaviti keratin, ki je glavni zaslužnik, da so naše obrvi lepe in zdrave. Poleg keratina pa v vosku najdete še dobro mero vlaknin, provitamin B5, visok delež vitamina E, antioksidante ter čebelji vosek.

Oglejte si Alenin video, kjer prikaže uporabo Keratin Shape voska. 

 

Kaj pa milo za obrvi?

Na trgu je za oblikovanje obrvi na voljo tudi t.i. milo za obrvi. Z njim oblikujete obrvi na podoben način, pa vendar ima v primerjavi s Keratinskim voskom za oblikovanje obrvi kar nekaj pomanjkljivosti:

  1. Milo je namenjeno predvsem profesionalnim stilistkam; vosek se lahko uporablja tudi doma.
  2. Milo potrebuje precej predpriprave, saj je v trdem stanju in ga je potrebno najprej razmočiti; vosek je že v končni obliki, pripravljen na uporabo.
  3. Milo potrebuje več časa, da se posuši in fiksira obrvi; čas sušenja voska je res kratek, obrvi so urejene v parih minutah.
  4. Milo obrvi izsuši, zato ga ne moremo uporabljati vsak dan; vosek deluje negovalno, skrbi za primerno vlago dlačic in je primeren za vsakdanjo rabo.

 

Želiš preizkusiti Keratin Shape Wax?

Naroči ga tukaj

v

Ponudba lepotnih izdelkov za domačo uporabo, ki jih za vas pripravljajo strokovnjaki salonskih tretmajev.
X

Ponastavi geslo